matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
OBLICZ
UYzrobic:
25
3
/
4
+ 25
2
/
4
=
1 lis 17:39
kaktus_:
25
3
/
4
+ 25
2
/
4
= (5
2
)
3
/
4
+ (5
2
)
2
/
4
= 5
6
/
4
+ 5
1
= 5
3
/
2
+ 5 =
2
√
5
3
+5 Wydaje mi się, że tak to powinno być rozwiązane, ale lepiej żeby ktoś jeszcze zweryfikował
1 lis 18:38