matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż tożsamość
casto :
Wykaż tożsamość:
1
ctg
2
x+1 =
sin
2
x
1 lis 14:39
pigor:
..., np. tak :
1
sin
2
x+cos
2
x
P=
=
=
sin
2
x
sin
2
x
sin
2
x
cos
2
x
=
+
= 1+ctg
2
x=
L
c.n.w. . ...
sin
2
x
sin
2
x
1 lis 14:43
casto :
Bardzo dziękuję, już wszystko rozumiem
1 lis 14:50