matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie wielomianowe
Blue:
rozwiąż równanie 2x
4
−7x
3
+2x
2
+3x=0
1 lis 12:28
Bizon:
x(2x
3
−7x
2
+2x+3)=0 x(x−3)(......)=0 i tak dalej
1 lis 12:34
Blue:
dzięki
1 lis 12:39