Zbieżność szeregu
xyz:
lim a
n=0
Kożystam z d'alemberta:
Według wolframalpha
=1
według mnie
=0
Gdzie jest błąd.
1 lis 11:58
Trivial: Błąd jest u Ciebie.
1 lis 12:04
xyz: Oczywiście, tylko proszę o wskazanie co konkretnie jest źle.
1 lis 12:10
Trivial: Ciekawe jak mam to zrobić, skoro nie widzę żadnych obliczeń.
1 lis 12:11
xyz: Zbyt dużo do liczenia tutaj nie ma. Poza d'alambertem oraz sprawdzeniem warunku koniecznego
an.
1 lis 12:17
Trivial: | | logn | | ∞ | |
Ale przecież lim |
| = [ |
| ]. |
| | log(n+1) | | ∞ | |
1 lis 12:23
xyz: W jaki sposób proponujesz to rozpisać?
1 lis 12:36
sushi_ gg6397228:
wykorzystaj kryt. o zagęszczaniu Cauchy'ego
1 lis 12:40