matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Odwracanie funkcji wykładniczej
Fred:
Odwrócić funkcję y=(1/5)
x−1
1 lis 11:09
wredulus_pospolitus:
y = a
x
<=> log
a
y = x zastosuj to
1 lis 11:32
Fred:
czyli f
−1
: y=log
1
5
x+1?
1 lis 12:38