matematykaszkolna.pl
Zbiór zadań + Pdręcznik = Analiza Matematyczna 1 ViVa: Cześć! Tym razem pytanie miast zadanie emotka Jakie zbiory zadań oraz podręczniki polecacie na pierwszy rok studiów matematycznych, z przedmiotu: analiza matematyczna? Z góry dzięki emotka
31 paź 23:06
Godzio: 1. Banaś Wędrychowicz − tam masz wszystko co potrzebne 2. Kaczor Nowak − bardziej zaawansowany (są 3 tomy) W obu zbiorach masz w większości rozwiązania zadań, do prawie każdego masz odpowiedź.
31 paź 23:23
Godzio: A podręcznik Fichtenholz (również są 3 tomy) − biblia analizy matematycznej
31 paź 23:23
ViVa: Spoko, a co powiesz o pozycji "Podstawy analizy matematycznej" W.Rudina, czy "Wykłady z analizy matematycznej" R.Rutkowskiego, bo tam szukam w necie emotka albo np. słynny Krysicki, Włodarski, da się z tego nauczyć? emotka
31 paź 23:27
Godzio: Rudina także mam, jednak jak dla mnie pisał zbyt trudnym językiem Do tego trzeba przysiąść znacznie dłużej, żeby ogarnąć, o Rutkowskim nic nie wiem, a Krysicki Włodarski to też dobra książka, ale chyba preferowana przez studentów innych kierunków technicznych.
31 paź 23:31
ViVa: emotka spoko, ale da się uczyć z Rudina pomimo wszystko? emotka Jak już pytam, to pójdę za ciosem, coś odnośnie Logiki i Algebry, tak, żeby się nauczyć i to dobrze? ps. jak się czyta twierdzenia, jako implikacje, czy jako wynikanie, tzn, rozumiem, ze w twierdzeniach obie części mają być jendocześnie prawda?
1 lis 00:00
Godzio: Do logiki na pierwszym roku bardzo dobra była dla mnie książka: "Wstęp do matematyki" Kraszewskiego − wiele przykładów, wszystko porządnie wytłumaczone, z algebry się nie wypowiem bo nie potrzebowałem
1 lis 00:19
ViVa: spoko, dzięki emotka może jeszcze inni, jak tu zajrzą coś dorzucą emotka
1 lis 09:48