matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastek iloczynu wielomianów
Kikzz:
http://screenshu.com/static/uploads/temporary/un/ec/f0/nz5gsc.jpg
Wie ktoś jakie takie coś zrobić?
31 paź 21:11
Kikzz:
A ja od dwoch godzin nad tym myslałem... dzieki
31 paź 21:16
Mila:
p(x)=2*(x+2)*x q(x)=(x−4)*(x−6) W(x)=2*(x+2)*x*(x−4)*(x−6) Możesz tak zostawić, albo wymnożyć.
31 paź 23:22