.
mati: Język c.
i w C napisałem taki kod
y=(pow((A*e),(−beta*x)))/B*pow(x,2)+C
Co może być źle ? bo jak skompiluje i uruchomie to źle liczy.
31 paź 20:14
mati: Może ktoś wie ?
31 paź 20:50
Trivial:
y = A*exp(−beta*x)/(B*x*x + C)
31 paź 20:57
Trivial:
Przy kopiowaniu, ręcznie nadpisz znak minusa, gdyż na tym forum automagicznie znak '−' zamienia
się w jego dłuższą wersję.
31 paź 21:01
mati: ok, dziękuje bardzo
31 paź 21:03
mati: albo jeszcze bo ty wziąłeś e jako stałą Eulera, a to jest po prostu zwykła liczba wpisywana
przez uzytkownika. Co trzeba zmienic ?
31 paź 21:14
Trivial: y = A*pow(e, −beta*x)/(B*x*x + C)
1 lis 12:01