matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
alllaa:
Zapisz w postaci jednej potęgi:
4
√
9
3
−
1
6
1
w mianowniku jest do potęgi −
Plis
6
31 paź 17:27
dero2005:
4
√
9
= (3
2
)
1
4
= 3
1
2
1
= 3
1
6
3
−
1
6
3
1
2
*3
1
6
= 3
3
6
+
1
6
= 3
2
3
=
3
√
3
2
31 paź 18:20