| A | ||
P(A) = | ||
| Ω |
| 5 | ||
P(A) = | ||
| 10 |
| 1 | ||
P(A) = | ||
| 2 |
| A | ||
P(A) = | ||
| Ω |
| 3 | ||
P(A) = | ||
| 10 |
| A | ||
P(A) = | ||
| Ω |
| 2 | ||
P(A) = | ||
| 10 |
| 1 | ||
P(A) = | ||
| 5 |
| n | n! | |||
C | = | Tam gdzie jest n przez k nie powinno być kreski | ||
| k | k! (n−k)! |
| 14 | 14! | 14! | 14 | |||||
C | = | = | = | = 14 | ||||
| 1 | 1! (14−1)! | 1! 13! | 1 |
| 6 | 6! | 6! | 6 | |||||
n=C | = | = | = | = 6 | ||||
| 1 | 1! (6−1)! | 1! 5! | 1 |
| n | 6 | 3 | ||||
P(A) = | = | = | ||||
| N | 14 | 7 |
| 8 | 8! | 8! | 8 | |||||
n=C | = | = | = | = 8 | ||||
| 1 | 1! (8−1)! | 1! 7! | 1 |
| n | 8 | 4 | ||||
P(A) = | = | = | ||||
| N | 14 | 7 |
| ile jest bialych | 6 | |||
po prostu zapisujesz : P(A) = | = | ![]() | ||
| wszystkie kule | 14 |
Dzięki