matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Paweł:
korzystając z twierdzenia o ciągu monotonicznym i ograniczonym uzasadnić zbieżność podanych ciągów :
(n!)
2
a ) a
n
=
(2n)!
1
1
1
b) f
1
=
, f
n+1
=
+
(f
n
)
2
2
2
2
n
3
C ) c
n
=
10
n
31 paź 12:13
wredulus_pospolitus:
no i w czym problem
masz podane twierdzenia z których masz skorzystać więc z nich skorzystaj
31 paź 12:46