matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
Wiolllkaa:
Oblicz:a) 0,1
log0,11
log
2
6*log
3
6
log
2
6+log
3
6
30 paź 21:51
irena_1:
100
0,1
log0,11
=10
−log0,11
=10
log(0,11)
−1
=0,11
−1
=
11
31 paź 07:10
irena_1:
log
2
6*log
3
6
log
2
6+log
3
6
Licznik:
1
1
1
log
2
6*log
3
6=
*
=
log
6
2
log
6
3
log
6
2*log
6
3
Mianownik:
1
1
log
6
3+log
6
2
log
2
6+log
3
6=
+
=
=
log
6
2
log
6
3
log
6
2*log
6
3
log
6
6
1
=
=
log
6
2*log
6
3
log
6
3*log
6
2
Licznik jest równy mianownikowi, więc ułamek ma wartość 1
31 paź 07:18