Tworząca stożka
Kamil dr: Tworząca stożka ma długość 10 cm i jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem 45'. Oblicz
pole powierzchni i objętość stożka:
a{2}=10
a=10{2} = r =H
P=r(r+l)π = 200π+100{2}π
v=1/3 * r2 *h = 2000{2}/3
Czy to jest dobre rozwiązanie ?
Jeśli nie to dlaczego
30 paź 19:18
Kaja: a co to jest a?
30 paź 19:28
dero2005:
jest źle
30 paź 19:30
Kamil dr: czyli jak zrobić żeby było dobrze?
niepotrzebnie a wprowadzałem .mógłby ktoś mi objaśnić jak to zrobić?
30 paź 19:34
dero2005:

l = 10
h = 5
√2
r =
√l2 − h2 = 5
√2
P
c = πr(r + l) = 50π(1+
√2)
30 paź 19:37
30 paź 19:46