matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż, że:
KOKO:
log
9
5*log
2
5
27=3/4
30 paź 16:38
matyk:
1
1
log
9
5*log
25
27=log
9
5*
log
5
27=
*log
9
27=
2
2
1
1
3
*log
3
2
3
3
=
*3=
2
4
4
30 paź 17:24
Kaja:
log
3
5
log{3}27
log
3
5
3
*
=
*
=
log
3
9
log
3
25
2
log
3
25
1
3
1
3
1
3
3
=
*log
3
5*
=
*log
3
5*
=
*
=
2
log
3
5
2
2
2log
3
5
2
2
4
30 paź 17:28