matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
wojtekx:
jak z tego
⎧
r = |y|
⎩
√
x
2
+ (y+4)
2
=4 + r
dojść do :
1
|y| − y =
x
2
8
30 paź 16:28
MQ:
Podstawić w drugim |y| zamiast r i podnieść obie strony do kwadratu?
30 paź 16:46