matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granicę ciągu
alina:
Wyznacz granicę ciągu
(n!)
2
an=
(n−1)!*(n+1)!
30 paź 13:21
irena_1:
n!*n!
n(n−1)!
n
a
n
=
=
=
=
(n−1)!*n!*(n+1)
(n−1)!(n+1)
n+1
1
=
→1
1+
1
n
30 paź 13:39