matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granicę ciągu
alina:
oblicz granicę ciągu
(n+1)!−n!
a
n
=
(n+1)!+n!
30 paź 13:09
irena_1:
n!(n+1−1)
n
1
a
n
=
=
=
→1
n!(n+1+1)
n+2
1+
2
n
30 paź 13:14
alina:
dziękuje
30 paź 13:15