nie mogę sobie dać radę proszę o rozwiązanie
michał: zad1 wyznacz najmniejszą oraz największą wartość funkcji f ( o ile istnieją) na podstawie
wykresu funkcji jeśli f(x) = [x] , x należy do ( −1, 3)
zad2 napisz wzór funkcji g której wykres otrzymamy przekształcając wykres funkcji f przez
symetrię osiową względem osi OY . naszkicuj wykres otrzymanej funkcji;
a) f(x)= sgn x
b) f(x) = [x] ,
zad 3 naszkicuj wykres funkcji h(x) = I sgnx I
zad4 naszkicuj wykres funkcji f określonej wzorem f(x) = √IxI gdzie x należy do R .na
podstawie tego wykresu rozwiąż równanie f(x) =2
30 paź 09:47
wredulus_pospolitus:
czy wiesz co to za funkcja:
f(x) = [x]
f(x) = sng x
30 paź 10:10