matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ustal
gość:
Ustal obwód prostokata, ktorego boki są w stosunku trzy : do czterech, przekatna ma 50
30 paź 09:26
Aga1.:
boki: 3x, 4x i z twierdzenia Pitagorasa 9x
2
+16x
2
=2500 rozwiąż. Obw=14x=
30 paź 09:36
gość:
x=10 , skąd obw =14
30 paź 13:20