matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekształcanie funkcji
Dawid:
czy to jest poprawne? y=|x| −−−−> Powinowactwo Poy
1
2
y=|2x|−−−> Translacja o wektor [−2,5,−6] y=|2x+5|−6
29 paź 23:27
PW:
Tak, chociaż do mnie bardziej przemawia powinowactwo o osi OX i skali (stosunku) 2.
29 paź 23:52