prawdopodobienstwo
845729: 1.losujemy jedną liczbę spośród wszystkich dwucyfrowych. oblicz prawdopodobieństwo tego, że
wylosowana liczba jest podzielna przez 3 lub przez 4
2.niech A, B ⊂ Ω. oblicz P(A∪B), jeśli:
a) P(A) = 0,35, P(B) = 0,47 i A∩B jest zdarzeniem niemożliwym
b) P(A prim) = 0,6, P(B) = 0,25 i P(A∩B) = 0,1
3.niech A, B ⊂ Ω. oblicz P(A∩B), jeśli
a) P(A) = 0,5, P(B) = 0,6, i A∪B jest zdarzeniem pewnym
b) P(A) = 14, P(B) = 23 i P(A∪B) = 34
29 paź 23:19
845729: jednak udało mi się zrobić, więc już nieaktualne. x D
30 paź 00:00