ss
Anecia: | | 1 | |
Liczba log3 36 jest równa : a) 2log3 6 b) |
| log3 72 c) log3 9 log3 4
|
| | 2 | |
4)log
3 20 + log
3 16
7 paź 12:50
kaz: a) bo log336=2log36=log362
7 paź 13:17
Anecia: a mozesz mi to wytlumaczyc bo ja tego jeszcze nigdy nie bralam a nauczyciel zadal nam takie
zadanie maturalne i ja tego nie rozumiem
7 paź 13:18
kaz: No cóż,wiele do tłumaczenia nie ma.Rozwiązanie tego zadania polega na zastosowaniu wzoru na
potęgę liczby logarytmowanej tj.logabk=klogab
7 paź 13:25
Anecia: a co to jest a,b,k ?
7 paź 13:30