matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
spadki napiec
joshi:
1. Oblicz spadki napięć na poszczególnych żarówkach Dane: E = 12V ż1 = 12V 21W ż2 = 12V 21W ż3 = 12V 5W ż4 = 12V 21W link do zdjecia schematu
http://pl.static.z-dn.net/files/dad/c8ca2caa2f06ade482b1354c38ca05c9.jpg
29 paź 21:19