matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
parabola
kasia:
napisać równanie paraboli o ognisku w punkcie (2,−1), i o równaniu kierownicy x−y−1=0
29 paź 19:39
MQ:
ognisko: (u, v) kierownica: ax+by+c=0 parabola:
(ax+by+c)
2
=(x−u)
2
+(y−v)
2
a
2
+b
2
29 paź 19:49
kasia:
dzięki
29 paź 20:04