matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ćwiczenia z IM
Paweł:
cos(5x+
π
2
)=−1 jak rozwiązać coś takiego? można to rozbić na cos5x i cosπ/2? i jeszcze jedno
2
5
log
√
3
(ctgx)−1
>1 logarytm o podstawie
√
3
z ctgx
29 paź 19:31
Paweł:
proszę o pomoc w rozwiązaniu zadań
29 paź 19:32
Mila:
π
cos(5x+
)=−1⇔
2
π
5x+
=π+2kπ
2
π
5x=π−
+2kπ
2
π
5x=
+2kπ
2
π
2kπ
x=
+
10
5
29 paź 23:21