matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
Renn:
Chciałabym, by ktoś sprawdził, czy dobrze robię te zadanie: wykazać wzór: [f(x)*g(x)] = f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x) − pochodna iloczynu [f(x)*g(x)]' = lim h→0
[f(x+h)−f(x)]*g(x)
h
+
f(x)*[g(x+h)−g(x)]
h
= ... Czy dobrze rozumuję
29 paź 19:26
MQ:
Dobrze
29 paź 19:28
Renn:
oczywiście przed plusem zapomniałam dopisać lim...
29 paź 19:28
Renn:
Dzięki;
29 paź 19:28