matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Sssssss:
Wykresy funkcji wykładniczych f(x)=(0,125)
x
i g(x)=8
x
są symetryczne względem prostej o równaniu: a) x=0 b) y=0 c) y−x=0 d) y+x=0
29 paź 19:24
irena_1:
1
0,125=
=8
−1
8
f(x)=8
−x
g(x)=8
x
A. x=0
30 paź 07:34
Aga1.:
30 paź 09:40