matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbadaj monotoniczność ciągów o wyrazie ogólnym
olo:
zbadaj monotoniczność ciągów o wyrazie ogólnym 1)a
n
=(−1)
n
2)a
n
=(−1)
n+1
+n 1) a
n+1
=(−1)
n+1
a
n+1
−a
n
=(−1)
n+1
−(−1)
n
=... prosiłbym o jakieś wskazówki
29 paź 17:56