matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wymierna
Natliss.:
x+2/ x+3=2 oraz 2x+3/x−1 −1 =x−2/x+3 /−kreska ułamkowa
29 paź 17:26
john2:
x + 2
= 2
x + 3
1) wyznacz dziedzinę 2) 2 przerzuć na lewą stronę 3) sprowadź do wspólnego mianownika masz tu wiele podobnych zadań
https://matematykaszkolna.pl/strona/1695.html
29 paź 17:40