matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Sssssss:
Rozwiąż: a) równanie: 9
x
−
2
=3
3
x
* 2
x
+
4
b) nierówność: (1/3)
|
x
−
2
|
< 1/3√3
29 paź 16:30
krystek:
3
2x
*9
−2
=3
3x
*2
x
*2
4
3
2x−3x
=2
4
*3
4
iteraz pomyśl
2
x
29 paź 16:47