matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Sssssss:
Aby otrzymać wykres funkcji f(x)=2
w
−3 +1, należy wykres funkcji y=2
x
przesunąć równolegle o wektor u: a) [−3,−1] b) [3,1] c) [1,−3] d) [1,3]
29 paź 16:19
krystek:
jeżeliy= 2
x−3
+1 to odp b)
29 paź 16:52