Pomóżcie mi prosze
Ula: Z tali 52 kart losujemy ze zwracaniem 3 karty. Jakie jest prawdopodobieństwo wylosowania
kolejno: damy,króla i asa?
29 paź 15:39
irena_1:
| | 4 | | 4 | | 4 | | 1 | |
P(A)= |
| * |
| * |
| = |
| |
| | 52 | | 48 | | 44 | | 1716 | |
29 paź 15:41
Basia:
|Ω| = 52*52*52 = 523
|A| = 4*4*4 = 43
P(A) = ............................
dokończ
29 paź 15:41
Basia: ze zwracaniem
29 paź 15:42
irena_1:
Dobrze powinno być:
| | 4 | | 4 | | 4 | | 8 | |
P(A)= |
| * |
| * |
| = |
| |
| | 52 | | 51 | | 50 | | 16575 | |
Idę odpocząć, bo mam zaćmienie...
29 paź 15:43
irena_1: Idę odpocząć, bo teraz nie widziałam "ze zwracaniem"...

. Przepraszam.
29 paź 15:44
Basia:
ze zwracaniem Ireno;
za każdym razem losujesz spośród 52 kart
29 paź 15:45