Prosze sprawdzic czy dobrze zrobilem te pochodne:)
kub: Prosze sprawdzic czy dobrze zrobilem te pochodne

t
−4=−4t
−5
(cos((2t)=−2sin2t
2t=2
29 paź 15:17
kub:
29 paź 15:21
wredulus_pospolitus:
błagam ... nie pisz znaku =
jak już to (t−4)' = −4t−5
tak ... pochodne dobrze policzone
29 paź 15:22
Basia: dobrze; poza zapisem; zapis jest zły

(t
−4)' = −4t
−5
(cos(2t))' = −2sin(2t)
(2t)' = 2
29 paź 15:23
kub: no ok a jesli mam policzyc wektory predkosci to mam wstawic zamaiast t podana wartosc czasu
czyli np 16 fs?
29 paź 15:28
kub: ?
29 paź 15:31
kub: Prosze o pomoc
29 paź 15:37
kub: pomoze ktos?
29 paź 15:45
Basia: nie ma fizyków, ale o ile pamiętam to tak, chociaż wolałabym zobaczyć pełną treść zadania
bo bez tego nie mam pewności
29 paź 15:47
kub: oblicz wektory predkosci i przyspieszenia dla równania opisywanego wzorem no i wektro ruchu to
sa te trzy które tam napisalem a czas to jest 16fs

Prosilbym o pomoc bo wychodzi mi ujemne i
nie wiem czy dobrze
29 paź 15:50
kub: Basia: wiesz jak to zrobic?
Czy to moze byc tak?
29 paź 15:53
kub:
29 paź 15:54
kub: Pomoze ktos?
29 paź 16:12
kub:
29 paź 16:40