Funkcja potęgowa
Grubejro: 1. Rozwiąż układ równań:
| ⎧ | x−2*y−2= 1,44 | |
| ⎩ | x + y = 11112 |
|
2. Sprawdź, że liczby x=(1+
1k)
k , y=(1+
1k)
k+1, k= 1,2,3,... spełniają równanie
x
y=y
x
29 paź 14:56
Grubejro: 3. Uporządkuj, od najmniejszej do największej, liczby :12520,3630,3236,460
29 paź 15:02
Grubejro: Up, potrzebuje pomocy pilnie !
29 paź 15:29
Basia:
1.
12
2(xy)
2 = 10
2
lyb
(1)
12x
2 + 10 = 13x
12x
2 − 13x + 10 = 0
Δ = 169 − 4*12*10 = 169 − 480 < 0
nie ma rozwiązania
(2)
12x
2 − 10 = 13x
12x
2 − 13x − 10 = 0
Δ = 169 − 4*12*(−10) = 169+480 = 649
dokończ, ale sprawdź czy się gdzieś w rachunkach nie pomyliłam
29 paź 15:33