funkcja
avdv: Chodzi mi o samo rozwiazanie
|x+3| dla x<0
i 3−x2 dla x≥0 trzeba naszkicowac ale dalej sobie poraze tylko chodzi głownie o 1 przypadek
28 paź 22:38
Bizon:
28 paź 22:50
pigor: ...,
|x+3|= x+3 dla −3 ≤ x <0 lub |x+3| = −(x+3)= −x−3 dla x< −3 .
28 paź 22:51
Edrem: a może ktoś jeszcze wytłumaczyć dlaczego tak się zmieniają znaki? Rozumiem że jak x,0 to sie
boi wlasnie tak ale np dlaczego w 2 nie opuszczam tylko zmieniam znaki
28 paź 22:59
Edrem: mi wyszło od (−2.0) u (1/2 do 1) u (3,oo)i a to chyba nie mozliwe
28 paź 23:01
Edrem: oj to nie do tego zadania dodałem
28 paź 23:02