Ile jest wszystkich liczb dwucyfrowych, których obie cyfry są parzyste ?
Julka : Ile jest wszystkich liczb dwucyfrowych, których obie cyfry są parzyste ?
28 paź 22:27
Saizou : na pierwszym miejscu może być {2,4,6,8}, a drugim {0,2,4,6,8}
zatem 5*6=30 takich cyfr
28 paź 22:29
daras: o tej porze trudno się myśli

lepeij iść spać a rano pomysły lepeij przychodzą do głowy
dobranoc !
28 paź 22:32
Saizou : nawet można to sobie wypisać

20
22
24
26
28
40
42
44
46
48
60
62
64
66
68
80
82
84
86
88
−−−−−−−−−−−−−−30 liczby
28 paź 22:34
Mila:
Ja widzę 20.
28 paź 23:57
Janek191:
Ja też
29 paź 00:07
Eta:
Ja też
29 paź 00:16
irena_1:
Bo chyba to 4*5=20, a nie 5*6=30.
Chyba pora była za późna...
29 paź 07:16
Konrad_tata: Zero nie jest parzyste; na pierwszym miejscu {2,4,6,8}, a drugim {2,4,6,8} , czyli 4 * 4 =16
22
24
26
28
42
44
46
48
62
64
66
68
82
84
86
88
26 maj 12:12
zero:
0 −− liczba parzysta!
26 maj 12:55
zero:
26 maj 12:59
wredulus_pospolitus:
"Zero nie jest parzyste" <−−− a niby na jakiej podstawie to twierdzisz?
Jaka jest ta definicja liczby parzystej, wedle której 0 nie jest liczbą parzystą?
26 maj 13:16