matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wartość bezwzględną
madzia.986:
|3x−2|=2+3x
28 paź 22:26
Janek191:
I 3x − 2 I = 2 + 3x 3x − 2 = − ( 2 + 3x) lub 3x − 2 = 2 + 3x 3x + 3x = 0 lub − 2 = 2 sprzeczność 6x = 0 x = 0 =====
28 paź 23:57