matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
b
Kuba:
Dane są liczby x=4
l
og
2
√5 i y=log
2
7 *log
7
0,25. Zatem: a) x=y b) x
y
=25 c) y
x
=−32 d) x/y=2,5
28 paź 21:52
Eta:
x= 4
log
2
√
5
= 2
log
2
5
= 5
1
1
y=
*log
7
(2)
−
2=
*(−2)*log
7
2 = −2
log
7
2
log
7
2
y
x
= (−2)
5
= −32 odp: c)
28 paź 22:12