matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż
Olaaa:
x
1+
√
5
x
x+y
wykaż, że jeżeli
=
to
=
y
2
y
x
x
y
=1+
y
x
czy wystarczy tylko podstawić, obliczyć i napisać, że L=P ?
28 paź 21:34
Eta:
y
2
2(
√
5
−1)
1
1
=
=
=
√
5
−
x
√
5
+1
5−1
2
2
1
1
P= 1+
√
5
−
= ....
2
2
1
1
L=
+
√
5
2
2
L=P
28 paź 21:43
Olaaa:
haloooo tylko dwa słówka
28 paź 21:43
Olaaa:
1+
√
5
1+
√
5
=1+
2
2
1+
√
5
2+1+
√
5
=
/* 2(1+
√
5
)
2
2
(1+
√
5
)
2
=2*(3+
√
5
) 6+2
√
5
=6+2
√
5
L=P czy tak też jest prawidłowo
?
28 paź 21:49