matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż algebraicznie i graficznie ukłąd równań ?
Mariot:
Rozwiąż algebraicznie i graficznie ukłąd równań ?
⎧
x
2
+y
2
=9
⎩
2x+y=4
28 paź 20:07
Wazyl:
Pierwsze− okrąg S(0;0) r=3 Drugie− funkcja liniowa Algebraicznie: y=4−2x x
2
+(4−2x)
2
=9
28 paź 20:18