matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz iloraz
Sebastian:
Oblicz iloraz sumy liczb x=2−
√
5
i y=4−
√
5
przez ich różnicę. Proszę wytłumaczenie jak mam to wykonać
28 paź 19:21
dero2005:
x+y
x−y
28 paź 19:24
dero2005:
2−
√
5
+ 4 −
√
5
6−2
√
5
=
=
√
5
−3
2 −
√
5
− (4−
√
5
)
−2
28 paź 20:52