matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje
Diego626:
Prosta o współczynniku kierunkowym równym 2, przechodząca przez punkt P(−1,3), ma równanie: A. y=2x+1 B. y=2x+3 C. y=2x+5 D. y=−2x+3 Z góry dziękuję
28 paź 18:41
Kaja:
y=2x+b 3=2*(−1)+b 3=−2+b b=5 y=2x+5 odp.C
28 paź 18:48
KobietaPracująca:
dzięki
28 paź 20:38