matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Diego626:
Jeżeli log
3
6 = a, to log
3
18 jest równy: A. 3a B. 3+a C. 1+a D. a
3
28 paź 18:39
Kaja:
log
3
18=log
3
(3*6)=log
3
3+log
3
6=1+a odp.C
28 paź 18:39
Diego626:
Dzięki
28 paź 18:42