matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartość bezwzględna
Monika:
Ix+3I − Ix−2I=x
28 paź 18:24
Hajtowy:
3 przedziały (−oo;−3) <−3;2) <2;+oo) 1) (−oo;−3) −x−3+x−2=x x=−5 2) <−3;2) x+3+x−2=x x=−1 3) <2;+oo) x+3−x+2=x x=5 Odp. x=−5 v x=−1 v x=5 Tyle.
28 paź 18:27