matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgi o wykładniku wymiernym.
tomek:
Zapisz w prostszej postaci. a) p20{3} * p12{27}
28 paź 18:18
Hajtowy:
3
3/10
28 paź 18:20
Mila:
3
1
20
*27
1
12
=3
1
20
*(3
3
)
1
12
= =3
1
20
*(3
3
12
)= =3
1
20
*(3
1
4
)=dodaj wykladniki
28 paź 18:22