xgdz\saasweQ
Kamil dr: x3+x−2=0
Da się to hornerem?
28 paź 18:05
mw: (x−1)(x+2)
28 paź 18:07
Kamil dr: no raczej nie bo tam mamy do trzeciej potęgi.
28 paź 18:13
Hajtowy: W(1)=0
1 0 1 −2
1 1 1 2
1 1 2 0
(x2+x+2)(x−1)=0
Δ < 0
Odp. x=1
28 paź 18:15
Hajtowy: Wszystko się da
Kamilu 
Poszukaj na internecie dzielenia schematem Hornera i się dowiesz, że można
28 paź 18:16
mw: No tak

za szybko spojrzałam
28 paź 18:21
Kamil dr: doszedlem do tego momentu co ty :
1 0 1 −2
1 1 1 2
i dalej nie rozumiem dlaczego dzielisz przez jedynke i skąd wzięło się (x−1)
28 paź 18:29