matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
marcel:
rozwiąż równanie
x
3
+ 4x
2
+3x+12=0
28 paź 17:48
Radek:
x
3
+4x
2
+3x+12=0 x
2
(x+4)+3(x+4)=0 (x+4)(x
2
+3)=0 x=−4
28 paź 17:50
john2:
x
2
(x + 4) +3(x + 4) = 0 teraz wyciągnij nawias przed nawias
28 paź 17:50