matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
***
Ola:
Rozwiąż równanie x3 −12x2 + x −12 = 0 .
28 paź 16:48
bezendu:
x
3
−12x
2
+x−12=0 x
2
(x−12)+(x−12)=0 (x−12)(x
2
+1)=0 x=12
28 paź 16:51
Ola:
Dzięki .
28 paź 16:58