zbior wartosci
dlsllsl: wskaz zbior wartosci funkcji f(x)=3x2 − 2
A. (−oo, −2>
B. <3, oo)
C. (−oo, 3>
D. <−2, oo)
28 paź 16:42
Janek191:
f(x) = 3 x2 − 2 = 3*( x − 0)2 − 2
Mamy
p = 0
q = − 2
a = 3 > 0 − ramiona paraboli skierowane są ku górze, więc
ZWf = < q : + ∞ ) = < − 2 ; + ∞ )
=========================
Odp. D
28 paź 17:59
Janek191:
f(x) = 3 x2 − 2 = 3*( x − 0)2 − 2
Mamy
p = 0
q = − 2
a = 3 > 0 − ramiona paraboli skierowane są ku górze, więc
ZWf = < q : + ∞ ) = < − 2 ; + ∞ )
=========================
Odp. D
28 paź 18:00
slalalmie: dziekuje ci bardzo
28 paź 18:32
slalalmie: a dobry jestes w tej funkcji kwadratowej?
28 paź 18:33
NieOgarniamMatmy: Hej. Mam problem...
Wskaż zbiór wartości funkcji f(x) = −4x
2 + 1
A.(−inf, −4 > B.< 1, inf) C.(−inf, 1 > D.< −4, +inf
22 kwi 17:16
Mefistofeles:
Wiesz jak wygląda wykres y=−x2?
22 kwi 17:40
Mefistofeles:

Dobra . Bez zawracania dupy
masz wykres y=−4x
2+1 i teraz sobie odczytaj ZW
f
22 kwi 17:45
NieOgarniamMatmy: Wielkie dzieki
22 kwi 18:10