matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Nie Uk:
81
log
9
4
− 8
log
4
9
6 paź 19:49
M:
5 maj 17:51
Podstawy Geometrii:
a=81{log
9
4=9
2log
9
4
=9
log
9
16
=16
1
b=8
l
{log
4
9}=2
3log
2
2
9
=2
3*
log
2
9=
2
=2
&
#x7b;log
2
9
3/2
=9
3/2
=
√
9
3
=27 a−b=16−27=−11
5 maj 20:54